loader
banner

CASE #1

Tellerstand Dashboard

Stel je hebt een machine waarvan je de tellerstand wil weten om het aantal geproduceerde producten in een dashboard te kunnen zien. Daarvoor heb je nodig:

  • Machine met een netwerkverbinding
  • Data Collector
  • Database (optioneel)
  • Dashboard

Dit is het meest eenvoudige model. En wordt meestal als een pilot ingezet.

Bij deze opstelling wordt de data uit de machine gehaald m.b.v. een datacollector (Gateway) en doorgestuurd naar een Database. Deze database kan zich bevinden op een on-premise, datacenter of AWS/ Azure server. Vanaf deze server kan het dashboard de verzamelde data benaderen.

Het datamanagement is vrij eenvoudig en een dergelijk systeem kan vrij snel worden ingericht.

15678

Producten

65678

Producten
CASE #2

Een netwerk aan PLCs

Stel je hebt meerdere machines waarvan je de tellerstanden, cyclustijden en stagnatietijden wil weten om de performance te kunnen bepalen en weer te geven in een dashboard. De data zal historisch worden geanalyseerd.

Bij een eventuele uitbreiding kunnen meerdere machines gekoppeld worden aan de data collector. Afhankelijk van het aantal datapunten en de interval van het ophalen kan dit met één of meerdere collector gedaan worden.

Bij deze opstelling wordt er de data uit meerdere machines gehaald m.b.v. 1 of een cluster van datacollectoren (Gateway) en doorgestuurd naar een Database. Deze database kan zich bevinden op een on-premise, datacenter of AWS/ Azure server. Vanaf deze server kan het dashboard de verzamelde data benaderen.

Het datamanagement blijft vrij eenvoudig. Door de cluster opstelling lijkt het alsof er met 1 collector gewerkt wordt. Aangezien de data historisch benaderd zal worden vanuit de Bi omgeving zal een SQL database voldoende zijn. Een dergelijk systeem kan vrij snel worden ingericht.

Case #3

Meerdere Machines, Real Time Data en Outputs...

Stel je hebt meerdere machines waarvan je de tellerstanden, cyclustijden en stagnatietijden wil weten om de performance te kunnen bepalen en weer te geven in een dashboard. Daarnaast zal er realtime data nodig zijn om KPi’s te kunnen berekenen en tracking and tracing op het product te doen,

Daarvoor heb je nodig:

  • Machines met een netwerkverbinding
  • Data Collector(en)
  • Industriele Message Bus
  • Datalake/ Database
  • Dashboard

Bij deze opstelling wordt er de data uit meerdere machines gehaald m.b.v. meerdere datacollectoren (Gateway) en doorgestuurd naar een Industriële message bus. Via deze bus kunnen meerdere applicaties de data benaderen en verwerken. De bus kan zich bevinden in het datacenter, bij het bedrijf of in de Cloud.

Door het gebruik van een message bus ontstaat er een enorme vrijheid bij het verwerken van data. Zo wordt het mogelijk real-time de data in te zien zonder het gebruik van transsectionele databases terwijl tegelijkertijd  de data historisch kan worden opgeslagen. Daarnaast is het vrij eenvoudig toekomstige applicaties toe te voegen.