loader
banner

In het verleden waren het de virussen die gevaarlijk waren maar tegenwoordig zijn het kwaadwillenden die al een tijdje actief op het netwerk zijn om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zonder dat u het weet. En dan slaan ze toe……

De meeste OT systemen vinden beveiligingen maar lastig. De meeste PLC’s zijn bedoeld of onbewust zeer onveilig (open). Vaak weet men niet dat in de organisatie een kleine tijdbom hangt. Via deze weg wordt een netwerk een speeltuin voor hackers.Hoe vang je dit nou op?

Een Intrusion detectie Systeem (IDS) detectie systeem scant uw continue netwerk op kwaadaardig gedrag. Realtime analyse of er niet gecommuniceerd wordt met foute bestemmingen, of het gedrag van uw apparatuur niet anders doet dan normaal en een zeer eenvoudige alarmering zodat snel de juiste maatregelen genomen kunnen worden.

Voor een optimale beveiliging is tevens een intrusion Prevention systeem nodig. Hiervoor wordt meestal een firewall ingericht die samen kan werken met de vrij “open” PLC systemen en schermt daarmee al een heel groot deel af.

Alles zal er gericht op moeten zijn om het hedendaagse risico af te vangen en tot een minimum terug te brengen. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden. Laat ons maar weten wat wij voor u kunnen betekenen!