loader
banner
Wat kunnen we voor je betekenen?

Infrastructuur

Een slechte infrastructuur is een “highway to hell”. Een OT netwerk van een organisatie groeit mee met het bedrijf. Het begint klein en wordt in de  loop der jaren groter met elke installatie die wordt toegevoegd aan de inventaris.

Organisatorisch gaat het bedrijf groter denken en daarbij hoort ook een gestructureerde infrastructuur. Zeker als men veel data wil gaan verwerken.

Vanuit IT oogpunt is dat meestal wel gedekt door eigen kennis en inhuur van ICT bedrijven, maar op het OT vlak mist er specialistische kennis van (legacy) machine applicaties en netwerkprotocollen.

Hoe kunnen wij hierbij helpen?

1

Hier wordt gekeken hoe de infrastructuur zich gedraagt. Dit doen we zowel technisch als mondeling (ervaringen van gebruikers)

01
Inventarisatie
  • We kijken hier naar de machines die in de fabriek geplaatst zijn en welke netwerk protocollen deze gebruiken (Profinet, Bachnet, Ethercat, EthernetIp enz,).
  • Gebruik van hardware en software (End of Life, Security hazzards. Enz.)
  • Instellingen en netwerkconfiguraties (Vlan, QoS, MTU, CRC conflicten enz.).
  • Broadcast, multicast en unicast.
  • Netwerk settings Half/ Fullduplex.
  • Meten bandbreedte en bottlenecks.
  • Ongewenst gedrag.
1

De analyse wordt theoretisch uitgewerkt en kan in sommige gevallen worden getoetst a.h.v. een praktijk test.

03
1

Een verbeter voorstel wordt altijd gegeven om de infrastructuur te optimaliseren naar de laatste stand waarbij er ook rekening gehouden wordt met de toekomst.

04
Uitvoering

Bij een mogelijke uitvoering betrekken we altijd de klant bij het proces. Hierin delen wij onze kennis maar al te graag. Niet alleen de techniek verdient een upgrade de mensen die er mee willen werken ook 😉